Goed gevuld

Het was wat onhandig gepland. Na een aantal dagen vakantie moest ik meteen weer 'aan de bak'. Drie dagen rond de mondzorg in Amsterdam. Maar toch met genoeg afwisseling.

Woensdag gaf ik o.a. een stukje presentatie over ‘werken in de driehoek’: de samenwerking tussen familie, cliënt en begeleider of behandelaar. De methodiek is ontwikkeld voor Chiel Egberts, maar ik heb een aantal elementen toegespitst op de behandeling bij de tandarts.

Donderdag gaf ik een cursus voor kindertandartsen over kinderen met autisme die naar de tandarts moeten. Er bestaan specifieke methodes, maar ik heb geprobeerd om een wat meer algemene lijn te ontwikkelen. Autisme omvat een zeer breed spectrum aan stoornissen en dus zul je zeer individueel moeten kijken.

Vrijdag was ik betrokken bij de behandeling van enkele patiënten bij de tandarts, ik had een overleg over therapie met behulp van moderne media bij de behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking en een overleg over het ontwikkelen van een E-learning module rond de mondzorg.

De agenda is trouwens voor het hele jaar al behoorlijk gevuld met heel afwisselende bezigheden. Soms met bijzondere opdrachten, zoals een verzoek of ik begin december weer op enkele woningen voor de man met de baard wil spelen.

Vorige week las ik in een onderzoek dat het verbale geheugen van mensen die met pensioen zijn gegaan snel achteruit gaat. Op deze manier (met al die verschillende activiteiten) probeer ik dat een beetje te voorkomen. Of zou het zo (toch) niet werken?
Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Goed gevuld”

  1. Ik ken de methode, en had het boek in mijn bezit, ik werk bij dezelfde stichting. Goeie gedachtengang.
    Ik zie en hoor veel leed, met name bij cliënten die mee moeten doen in de samenleving om een boterham te verdienen. Schrijnend af en toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.