Magneetstrip

De kilometerteller van mijn fiets deed het niet meer. De gegevens werden wel weergegeven, maar er werd niet meer geteld. De oorzaak zou een defecte magneet kunnen zijn.

Magneet vervangen. Er gebeurde niets. Teller vervangen. Nog steeds gebeurde er niets.

Volgende teller. Die telde netjes de kilometers en opeens stopte hij. Geen bericht was geen goed bericht.

Dit was toch wel erg ingewikkeld. De fietsenmaker wist het ook niet. Toen vroeg ik het aan iemand met verstand van magnetische velden en andere ongemakken. Hij vroeg: “Komt u wel eens bij Albert Heijn.” Jawel, daar kom ik wel eens. Het hangt van de bonusaanbiedingen af.

Hij sprak en zeide: “Daar zit een magnetisch veld onder de grond waardoor de winkelkarretjes blokkeren als je ze mee de stad in wilt nemen. Zo’n veld kan ook de magneet van de teller ontregelen.”

Juist dus. En nu? Ja, dat wist de meneer mij ook niet te vertellen. Maar sinds vrijdag doen beide tellers het opeens. Ze sloegen beiden tegelijk aan. Twee tellers tegelijk zijn niet nodig. Dus ik haal er weer eentje af. Maar eerst wil ik zeker weten of ze het beide blijven doen.

Nog een geluk dat ik geen pacemaker heb…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Magneetstrip”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: