Graanbuurt

Sinds 1970 maken wij gezamenlijke fietstochten. Dan raak je op elkaar ingesteld. Je weet ook waar de stopplaatsen zijn. Voor Tineke zijn dat de plekken waar bramen geplukt kunnen worden én tweedehands-zaken.

Vorige week was het weer zo ver. Na een week van allerlei werkzaamheden stapten we op zaterdag op de fiets. En zo belandden we in het landelijk gelegen Giessenburg, een dorp in de Alblasserwaard aan de oevers van de Giessen.

Bijna was de rust in dit dorp verstoord door de komst van de Betuwelijn, maar dit goederenspoor gaat met een lange tunnel onder de Giessen door.

Even buiten Giessenburg vind je de Graanschuur. Je weet niet wat je ziet. Een oude bedrijfslocatie is tot aan de nok gevuld met drie verdiepingen aan ‘meuk’ en boven in bevindt zich ook nog een meukmuseum.

Maar dat niet alleen: allerlei andere gebouwen zijn gevuld met alweer meuk, met honderden metalen hekken, klokken en straatlantaarns en tientallen oude paneeldeuren voor de verkoop.

Daarnaast zijn er tal van winkels met brocante (een soort nep-antiek, in België ‘bric á brac’), kleding, kaarsen, bloempotten, theekopjes en WC brillen.

Er is zelfs zogenaamd het oude centrum van Giessenburg nagebouwd, zodat je overdekt kunt winkelen in een variant op Batavia Stad. Je kunt er ook Italiaans eten.

Er zijn zo’n 25 winkels, allemaal op zondag gesloten, want dit is de Bible Belt. Helaas trekt zo’n verzameling winkels nogal wat autoverkeer aan op de smalle dijkweg lang de Giessen.

Wij komen er weer goedkoop vanaf, want op de fiets kun je bijna niets meenemen…

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.