Rondje Eiffel (3)

Roetgen is een wonderlijk dorp, bestaande uit een grote verzameling vrijstaande huizen die kriskras door het land gestrooid lijken te zijn. Het wordt doorsneden door de grote weg van Monschau naar Aken en om het dorp heel ligt de Vennbahn, een oude spoorlijn. Zonder dat het duidelijk gemarkeerd is fiets je hier opeens in België.

Er moet een tijdje geklommen worden. Overal vindt nieuwbouw plaats. Je raakt zomaar zoek in de wirwar van nieuwe en vaak doodlopende wegen. na een heuvelrug volgen een paar haarspeldbochten en dan ben ik aan de rand van het dorp Raeren. 

Ook Raeren is een wonderlijk dorp, maar dat zit ook in de naam. De helft van de bevolking van 10.000 inwoners heeft de Duitse nationaliteit. De afgelopen decennia is het aantal inwoners behoorlijk gegroeid. Ik denk dat de Duitse bevolking vooral in dat deel van het dorp woont dat tegen Roetgen aan is gebouwd. De plaats telt zes kastelen.

In Raeren staat een aanzienlijk station. Op een bord staat in het Frans dat het te huur is, want we zijn hier wel in Wallonië. Langs het station loopt ook weer de 130 km Vennbahn Radweg, van Aken tot voorbij de grens van Luxemburg. 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.