Rondje Eiffel (2)

De vogeltjes fluiten, de zon doet pogingen om door Dick Wolkendeck heen te breken en in de beschutting van de bomen is het eigenlijk best aangenaam fietsweer.

Het helpt ook wel dat we moeten klimmen. Daar krijg je het warm van. De weg volgt het dal van de Münsterau en klimt maar geleidelijk omhoog. Het dal van deze beek is hier trouwens vrij breed. Percelen weiland en stukken bos wisselen elkaar af.

Het eerste dorp is Zweifall. Bei Zweifall nicht Einholen. Daarna moet er verder worden geklommen, maar het gaat allemaal gestaag, met een percentage van 3 of 4%. Dat is voor ons als 65-plussers met onze stevige fietsen met 8 versnellingen nog wel te doen. In de eerste versnelling met zo’n 10 km.per uur. Door vol te houden bereikte ook de slak de ark.

Daarna volgt het dorp Rott. Het dorp ligt op een hoogte van 352 meter, dus hoger dan de Vaalserberg. Voorbij het dorp moet er even flink geklommen worden om aan de andere kant van de heuvel met een hoge snelheid weer neer te dalen. Hier ligt ook een stuwmeer, maar om naar die dam te komen moet er weer geklommen worden. Nu even niet. We fietsen het dorp Roetgen binnen. Tijd voor de aanschaf van wat proviand.

Roetgen is een wonderlijk uitgestrekte plaats met zo’n 8000 inwoners. Langs de rechte hoofdweg (van Monschau naar Aken) liggen veel winkels. Verder bestaat het dorp uit een wirwar van wegen met bijna allemaal vrijstaande huizen. Roetgen ligt tegen de grens met België aan. Een deel van het dorp heet Raeren. Dat is het Belgische deel van het dorp. Het verschil zie je bijna alleen maar aan de nummerborden van de auto’s.

Door het dorp loopt de Vennbahn, die officieel Belgisch is. Het schijnt dat het land waar de rails lopen officieel Belgisch grondgebied is. Over dit traject loopt één van de langste fietspaden van Europa: de Venntalradweg. 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.