Aan zee

In Den Helder hadden we de zee binnen handbereik. Op 1200 meter. Bij zware storm kon je hem zelfs horen bulderen.

In Alkmaar woonden we op 8 km. fietsen van de zee.

Maandagavond fietsten we vanuit ons nieuwe huis naar de zee. Het bleek 15 km. fietsen te zijn. We wonen dus steeds meer landinwaarts.

Misschien kan het wel iets korter. En als we niet zouden fietsen: de tram die bij ons om de hoek stopt rijdt rechtstreeks naar Scheveningen.

We fietsten door Delft, langs de nieuwe Vinex locatie Rijswijk Buiten (die tegen Delft aan wordt gebouwd), door het oude dorp Wateringen en door de zuidelijke wijken van Den Haag en het oude dorp Loosduinen naar Kijkduin. Daar wilden we de zon in de zee zien zakken. Op het land was het bewolkt, maar verderop op zee was de blauwe lucht te zien.

Vanuit Kijkduin zagen we in het zuiden de enorme overslagstellages van het Tweede Maashaven gebied. Dichterbij de zogenaamde zandmotor, een enorme nieuwe zandvlakte die de afkalving van het strand tegen moet gaan.

Op zee een groot aantal zeeschepen onderweg naar of komend uit Rotterdam. Die moeten tegenwoordig allerlei windmolens op zee ontwijken. Dat gaat vast nog een keer mis als een schip onbestuurbaar is geworden.

In het noorden de Pier van Scheveningen met een groot(s) reuzenrad.

Het drukste stukje kust van Nederland. Maar de zee blijft ondanks alle veranderen gewoon doorklotsen in eindeloze deining.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Aan zee”

  1. Vandaag is er geen zon te zien. Had hem ook graag in de zee zin zakken. Morgen misschien maar dan moeten ze het qua weerberichten wel helemaal mis hebben. Ps. Kan geen foto mee zenden anders zounnim de Pier in Scheveningen erbij doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.