Ringo en water drinken

Al staan er tien bakjes met vers water, kater Ringo wil ander water.

Bij voorkeur hengelt hij met een poot in een vaas. Soms gaat er een vaas om. We hebben al allerlei constructies bedacht om dat te voorkomen, maar Ringo weet altijd weer ergens tussendoor aan water te komen.

’s Morgens bedelt hij bij de kraan. Dan zet ik de kraan op een klein straaltje en kan meneer naar hartenlust – zittend op beide achterpoten – water drinken.

Dochter Nynke heeft een kat die op een belletje drukt om aan eten te komen, maar zo ver is onze kater Ringo niet gekomen. Ook niet geprobeerd om hem dat te leren trouwens. Ik vrees dat Ringo zich op dat punt niet laat bijsturen. Hij is geen hond van Pavlov. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Ringo en water drinken”

  1. Nou, Ringo toont hiermee aan een hele echte kat te zijn, in mijn ogen 🙂
    Bij mij dronken ze overal, behalve uit hun bakjes ……. de toiletpot, de douchebak, zelfs als ik aan het douche was…. overal. hahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.