Sneeuwrondje Delft

Als het gaat sneeuwen is Henk 50 niet te houden. Dan moet er gefietst worden.

Kahler Asten GazelleOp die manier werden er lange fietsdagen door Duitsland gemaakt, zelfs tussen de skiërs in Sauerland. Maar af en toe stortte ik ook dusdanig hard ter aarde dat het de vraag was of het nog wel verantwoord was. Bovendien: een dag fietsen bij min 10 is ook wel een sneeuw-in-delft-3-abeetje gewaagd.

Gisteren kreeg ik een nieuwe kans: dicht bij huis en zonder gladde wegen. Voor het eerst in onze nieuwe woonplaats een sneeuwrondje.

Voor de tweede foto hoefde ik geen jas aan: die nam ik vanuit ons huis. Dit is de plek waar Johannes Vermeer zijn schilderij ‘Zicht op Delft’ schilderde. De  toren van de Nieuwe Kerk (97 meter hoog) is buiten beeld vanwege de sneeuwjacht.

landelijk-abtswoudeDaarna fietste ik naar de meest groene wijk van Delft: Tanthof Zuid. Temidden van de bebouwing is nog een groene buffer behouden gebleven. Maar gisteren was deze groene buffer voornamelijk wit.

polder-bij-abtswoudeVervolgens even genieten van de weidse polder. Zo weids zijn de polders in de Randstad overigens niet meer. Als het helder weer is zie je langs de hele horizon de hoogbouw van Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen en de industrie van het Botlek-gebied. midden-delfland-sneeuwGisteren was het heiig en dat wekte de indruk van een onmetelijke ruimte.

Op een dijkje langs het water liep een familielid van Bor de Wolf, maar de boer had zijn schapen op tijd binnen gehaald. Slechts de honderden fouragerende ganzen liepen enig risico.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Sneeuwrondje Delft”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s