Station Delft in vliegende vaart

Mijn Batavus en ik bevonden ons in de internationale trein die vanuit Brussel onderweg was naar Amsterdam Centraal.

In Delft stoppen minstens zes treinen per uur in beide richtingen, maar deze internationale trein raast Delft voorbij. Vroeger op hoge snelheid, maar dat mag niet meer. De mensen werden dan door de windvlaag met draaideur en al naar buiten geblazen. Daar was tijdens de bouw geen rekening mee gehouden.

delft-station-in-sneltreinvaartOmdat deze trein niet in Delft stopt wilde ik op Rotterdam Centraal overstappen op een andere trein naar Delft. Maar helaas: aan de perronzijde ging de deur van de fietsenafdeling van de verouderde Belgische wagon niet open. En mijn fiets was te breed voor snelle verplaatsing naar een andere deur. Dus moest ik gevankelijk bij mijn fiets blijven tot het volgende station: Den Haag HS. Daar kon ik er wel uit.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt door het ondergrondse station van Delft vanuit de rijdende trein op de foto te zetten. De foto is tamelijk wazig, maar ja, dat krijg je bij kunstlicht en op aanzienlijke snelheid.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Station Delft in vliegende vaart”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.