Gladfietsen

lopen-gladHet licht is rood, het licht is groen, op Plein Delftzicht is altijd wat te doen.

Zoals de mogelijkheid tot observatie van het gedrag van fietsers op de gladde klinkers langs het water.

Vanmorgen vroeg zag ik een fietser met losse handen zonder handschoenen in volle vaart een bericht op zijn mobieltje intikken. Volgens de minister moet dit verboden worden. In ieder geval leek het mij een soort van kamikaze-actie. Ik had alleen mijn fototoestel nog niet bij de hand om dit verschijnsel op fietsen-glad-2de gevoelige fotokaart vast te leggen.

Er waren ook mensen die voor de zekerheid maar gingen lopen. Nu zag ik wandelaars ook vreemde capriolen maken, dus of dat nu zo veilig was betwijfel ik.

Maar wat te denken van een jonge fietser (v), geëmancipeerd op een herenfiets, die zich dan weer in volle vaart richting de Technische Universiteit spoedt?

De dagelijkse roeiers hadden op het water van de Delftsche Schie geen last van de plaatselijke fietsen-gladgladheid. Er hoefde ook geen ijsbreker aan te pas te komen om hen uit het ijs te bevrijden.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Gladfietsen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s