Baas in eigen huis?

Zo voelt het nog niet voor Ringo.

Onze 11-jarige kater heeft – net als zijn baas – nog wat aanpassingsmoeilijkheden.

Zodra Ringo enige verdachte geluiden hoort duikt hij onder. Maar hij komt ook meteen weer tevoorschijn. Hij wil namelijk wél weten wat er aan de hand is. Dus zit hij op een hoekje met de oren in de nek het dreigende gevaar te bekijken.

Is het de aannemer of onze kleindochter Thiska, dan duikt Ringo in de kast om pas weer uit de kast te komen als hij geen verdachte geluiden meer hoort.

Een andere bedreiging wordt gevormd door een buurkat, die regelmatig op ons dakterras te vinden is. In ons vorige huis verjoeg Ringo alle katten van eigen terrein. Daar wilde hij iedere avond naar buiten, hij was winterhard tot min 10.  Maar in dit huis durft hij zich niet meer van zijn krachtdadige kant te laten zien. Hij durft niet eens naar buiten.

lampenpoesIs de kust veilig, dan ligt Ringo op de bank of hij zit in de vensterbank. Daar ziet hij vele honden en fietsers. Het enige stukje openbaar groen in de wijk ligt voor ons huis, dus daar worden honden uitgelaten. En de baasjes halen braaf de zakjes tevoorschijn als de hond op anale wijze enige fysieke afvalstoffen kwijt is geraakt.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.