Fietsenstalling station Delft

We wonen op 450 meter lopen van de fietsenstalling onder het station van Delft. Lopen is (bijna) net zo snel als fietsen, dus we lopen naar het station.

En dat is maar goed ook. Want in de afgelopen weken was de ondergrondse stalling bijna permanent vol. Binnenkomende fietsers werden gemaand om hun fiets bovengronds te parkeren, want soms tot heftige discussies leidde.

delft-fietsenstallingEen sensor geeft per plaats aan hoe lang een fiets hier is geparkeerd. Na twee weken wordt de fiets gevankelijk afgevoerd. En zie hem dan maar weer eens terug te halen ergens op een industrieterrein in de regio.

Volgens de gemeente Delft zijn er ondergronds 5000 parkeerplaatsen voor fietsen en bovengronds zijn er 3700 plekken. Daarnaast worden er zo’n 500 OV-fietsen verhuurd. Daarmee heeft station Delft één van de drukste fietsenstallingen van Nederland.

Maar toch nog een kleintje vergeleken bij de fietsenstalling van station Utrecht Centraal: daar kunnen 12.500 fietsen worden geparkeerd. Dat is meteen de grootste fietsenstalling van de wereld. Wel even onthouden waar je je fiets hebt geparkeerd, anders blijf je zoeken.

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s