Hotel op stelten

Vanwege mijn werk beland ik bijna wekelijks in een overnachtingsadres ‘ergens in het land’.

Omdat ik niemand op kosten wil jagen (ook mezelf niet) zoek ik altijd goedkope etablissementen op. Soms kom je dan wél voor onverwachtse verrassingen te staan. Zoals een hotel zonder handdoek, met gordijnen die halverwege hun einde vinden (waardoor ik in de zomer om 5 uur in de zon op bed lag) en een (toegezegd) ontbijt dat spoorloos verdwenen was omdat er geen personeel was en de keuken op slot zat.

Een ander hotel bleek in feite een andere bestemming te hebben. Naast mij klonken verdachte kreungeluiden. Nu gun ik iedereen een nachtelijk pleziertje, maar als dat plezier om het uur herhaald wordt met tussendoor slaande deuren en autoportieren vermoed ik dat het geen monogaam plezier was.

Vorige maand was mijn bestemming een hotel, waarbij alleen nog de luxe kamer (douche, wastafel en WC) op de kamer beschikbaar was. Inderdaad waren er een wastafel en een douche, maar een WC heb ik niet aangetroffen. Of je moet de wastafel als alternatieve plasbak zien. De volgende dag bleek dat ik de enige gast was: de goedkope kamer was gewoon vrij geweest.

Een andere luxe was dat deze kamer een TV in de aanbieding had. Dus ik deed pogingen om het Journaal te gaan bestuderen. Dat valt nog niet mee: ik ben niet erg digitaal en gebruiksaanwijzingen zijn ondoorgrondelijk. Uiteindelijk kreeg ik zowel het kastje als de TV aan de praat. Helaas bleek de TV slechts de beschikking te hebben over één zender: een pornokanaal. Ik wilde weten hoe Donald Trump en Hillary Clinton zich inmiddels tot elkaar verhielden, krijg je opeens heel andere verhoudingen in beeld…

Maak je gebruik van landelijke ketens, dan is het allemaal voorspelbaar en duur en vaak moet je een ontbijt extra inkopen voor een belachelijk hoog bedrag. Daar zit vermoedelijk de winst op. Die particuliere hotels zijn veel leuker. Ze brengen je nogal eens onverwachtse verrassingen. Daar kun je dan achteraf weer iets over schrijven.

Kun je dan ook booking.com of Zoover niet zien hoe zo’n hotel functioneert?

Opmerkelijk is dat zo’n hotel dan toch nog af en toe een 8 of een 9 scoort en gemiddeld nog een 6. Dat moet toch voldoende zijn voor iemand die eigenlijk alleen een slaapplek nodig heeft.

Maar ziedaar: het tweede hotel dat ik beschreef is inderdaad kennelijk multifunctioneel: “Boven ons had een dame een kamer gehuurd die kennelijk met haar lichaam de kamerprijs terugverdiende.” Wat de hygiëne betreft: “Niet prettig als je vermoedelijk als derde op hetzelfde kussensloop moet slapen.” “Het licht deed het niet en de eigenaar was al om 9 uur vertrokken. We zaten dus in het donker…

 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

2 gedachten over “Hotel op stelten”

  1. Dit zijn typisch van die ervaringen waar je op het moment zelf misschien minder blij mee bent, maar waar je achteraf wel een kostelijk logje over kunt schrijven. En je maakt bij mij de nodige herinneringen los.

  2. Tja…. booking.com en zo… dat soort komische noten worden achteraf de leukste reisverhalen, denk ik dan maar bij mien eigen. Zowel om te schrijven als om te lezen. Het is lastig als je de dag daarop moet werken. Tijdens budget vakantie reizen ligt de verhouding last en lol iets anders in dat soort situaties. Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s