Afscheid van de Vermeerstraat

We wonen nog niet in ons nieuwe huis. Maar gisteren moesten we wel afscheid nemen van ons oude huis.

huis-verkochtToen we er kwamen wonen was het binnenshuis aan een aanzienlijke opknapbeurt toe. Daardoor was dit huis in een gewilde jaren ’30 buurt ook betaalbaar. En zo verkasten we van een sfeervolle jaren ’30 woning in Den Helder naar een jaren ’30 woning in Alkmaar. Ideaal gelegen op 7 minuten loopafstand van het station. Tineke werkte toen in Den Helder en ik werkte in Amsterdam. Later ging Tineke in Amsterdam werken en ik verkaste qua werk naar Hoorn. Dus opnieuw veel met de trein.

vermeerstraatTineke zou Tineke niet zijn als ze niet voortdurend ideeën had omtrent verbouwingen. Ik heb nog eens voorgesteld om een TV-programma te ontwikkelen met als thema: “Help, mijn vrouw is klusser!”

In de achtereenvolgende jaren werd de zolder gerenoveerd, werd de slaapkamer uitgebreid, werden kasten gebouwd, werd het hele huis verbouwing-stand-van-zaken-maart-2014-3geïsoleerd, kwamen er zonnepanelen op het dak (we spelen qua elektriciteit quitte), kwamen er nieuwe plafonds en een nieuwe vloer in de woonkamer en als grootste verbouwing een nieuwe keuken. En net zoals in Den Helder: toen de keuken verbouwd was vatte opeens het idee post om toch maar eens te gaan verhuizen.

6Het voordeel van al dat verbouwen was dat het huis helemaal ‘eigen’ werd.

Maar gelukkig niet op een manier waardoor niemand er meer in wlde.

De aspirant nieuwe bewoners stonden in de rij: op de eerste kijkdag vijf kijkers waarvan er drie direct een bod deden.

Als herinnering voor mezelf en voor anderen die op bezoek zijn geweest een paar foto’s van ons huis aan de Alkmaarse Vermeerstraat. Vrijdag betrekken we ons nieuwe huis in de stad van Vermeer: Delft.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Afscheid van de Vermeerstraat”

  1. @ Kitty: Tineke heeft in allerlei sectoren gewerkt. Ze begon als biochemisch analiste, toen medisch analiste, vervolgens bij personeelszaken (o.a. in de zorg), als boekhoudkundig medewerker bij een uitgever, maar de baan die ze het mooiste vond was ambulant begeleider bij mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Daar kwam ze ook het beste uit de verf (vind ik). De afgelopen twee jaar werkte ze als vrijwilliger op een zorgboerderij. Nu eerst maar even in Delft orde op zaken stellen.

  2. Leuk, zo´n huis met een erkertje! Herinner me, dat ons huis in Naarden ( 1957) ook zo´n erkertje had.

    Fijn dat jullie de mogelijkheid en de tijd hadden om afscheid te nemen van huis, spullen en de kring mensen waarvan jullie deel uitmaakten. Goed/positief afsluiten geeft ruimte!

    Ik begin wel nieuwsgierig te worden wat Tineke dan voor werk heeft. Bouwbedrijf ligt iets teveel voor de hand…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: