Klussen & Zicht op Den Haag

Hoe is het ondertussen met ons nieuwe huis in Delft?

Zo nieuw is het huis trouwens niet: het is al 26 jaar oud. Vergeleken met mij is dat best jong, maar helemaal nieuw is wat anders.

Er schijnt in Delft hard geklust te worden. Maar dat heb ik van horen zeggen. Ik ben er al meer dan een week niet geweest. De afgelopen dagen werd er met (vier) man en macht gewerkt om de muren en het plafond toonbaar te maken. Daarnaast werden er sleuven gefreesd voor de vloerverwarming in de werkkamer.

img-20161004-wa0004Tineke treint af en toe een dagje naar Delft om mee te werken of een oordeel te geven over het verloop van het werk. We hebben de intocht in het nieuwe huis wel twee dagen uitgesteld, want er schijnt nog van alles te moeten drogen. Dus we zijn een paar dagen zonder vaste woon-en verblijfplaats. Onderweg naar Delft blijft de verhuisauto vermoedelijk ter hoogte van Gouda steken.

oude-kerk-en-stadhuisIn dit blog twee foto’s die ik van de bovenste verdieping van de appartementen heb genomen in de richting van Den Haag.

Op de bovenste foto zie je o.a. de Oude Kerk en de toren van het stadhuis van Delft.

zicht-op-den-haagOp de tweede foto heb ik met mijn compact-camera nog wat extra ingezoomd. Dat gaat wel ten koste van de kwaliteit. Maar dan zie je (een deel van) de hoogbouw van Den Haag wel érg dicht bij….

De toren links in de hoek is ‘het Strijkijzer’ naast station Den Haag Hollands Spoor (42 verdiepingen, 132 meter hoog).

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: