Dubbeldekkerbus op rails

Dubbeldekker onderwegDit wonderlijke vervoermiddel troffen we aan in Dessau.

Het is een dubbeldekkerbus op rails. Deze railbussen werden in 1996 gebouwd. Succesvol waren ze niet: er zijn er zes van gebouwd, deels met onderdelen van bussen.

Railbus GörlitzTwee van deze railbussen rijden sinds 2011 op het traject Dessau-Wörlitz. Ze waren toen al een dusdanig groot onderhoud toe dat ze eerst 9 maanden gerestaureerd moesten worden.

Snel is anders. De treinen Fürst Franz en Fürstin Luise van de Dessau Wörlitzer Eisenbahn doen drie kwartier over het 18 km. lange traject. Maar het gaat dan ook vooral om een toeristische attractie. In Wörlitz bevindt zich een uitgestrekt park dat onder Unesco-Werelderfgoed valt en dat honderdduizenden toeristen per jaar trekt. Een deel van die toeristen komt met deze particuliere trein naar Wörlitz.

Görlitz dubbeldekker interieurDaarna moeten ze nog een half uur lopen naar het park, maar onderweg bevinden zich veel café’s en ijstenten. Sommige toeristen schijnen het park zelfs niet eens te halen…

 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s