Stiltecoupé

StilteboekencoupeRegelmatig is er rumoer rond de Stiltecoupé.

Er zijn reizigers die vinden dat die coupé’s maar moeten worden afgeschaft. Want als ‘niemand’ er zich aan houdt, wat heeft zo’n coupé dan voor zin?

Stilteboekencoupé detailEén van de problemen is volgens mij dat mensen vaak niet zien dat het een Stiltecoupé is. Een ander probleem is uiteraard dat mensen ook niet lijken te weten wat ‘stilte’ is. Een deel van de passagiers meent dat stilte hetzelfde is als niet heel hard praten. Stilte is: niet schreeuwen.

Daar hebben ze in deze trein (zie de foto’s) wat aan gedaan. Een bibliotheek-ervaring in de trein. Ik heb de eerste klasse op de foto gezet, Stilteboekencoupé leeslampdie zat leeg en dan voorkom ik dat er mensen digitaal in beeld komen. Maar in de tweede klasse was het oorverdovend stil, terwijl zo’n drie kwart van de zitplaatsen bezet was.

Het kan dus wel. Een beetje sfeer, de suggestie van vloerbedekking, boeken aan de wand, een leeslampje er bij…

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s