Wachtendonk

Na Nederland gaan we de grens over.

Niet zo ver, overigens, 15 km naar het oosten vanuit Venlo.

Vroeger vormden Limburg en de streek ten oosten van Limburg eigenlijk één gebied. Die geschiedenis vind je mooi terug in het Limburgs Museum (in Venlo). De streek tussen Maas en Rijn is regelmatig van eigenaar(s) verwisseld, maar politieke grenzen konden de onderlinge verbondenheid niet helemaal wegvagen. Limburgers en Duitsers uit de grensstreek spreken een vergelijkbaar dialect.

Wachtendonk 1Het is goed fietsen in de streek ten oosten van Venlo. Het is een zachtglooiend gebied met veel akkerbouw, boomkwekerijen, veldgewassen en percelen bos. Je kunt er heerlijk rustig fietsen, bij veel wegen staat: (verboden voor auto’s, maar) Anlieger frei. Het betekent dat je alleen plaatselijk verkeer tegen komt.

Midden in deze streek ligt Wachtendonk. Het is een oud stadje met een rumoerige geschiedenis. In de 15e eeuw behoorde het toe aan de Hertog van Gelre. Daarna bij de Zuidelijke Nederlanden. Voor het eerst werden hier door de Spaanse troepen bommen ingezet, waarbij het stadje totaal werd verwoest. In 1713 werd het door Pruisen ingelijfd.

Wachtendonk heeft een aardig centrum met een aantal historische huizen, maar ook een mooie omgeving met volop natuur.

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s