Verharende poes

Volgens Midas Dekkers heeft een poes 40 miljoen haren. Vijf miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op het bankstel.

Die haren hebben een opmerkelijke eigenschap: ze laten gemakkelijk los van de poes, maar ze hechten zich stevig aan stoelen en banken. Dat ligt aan de geschubde structuur van de haren van de poes.

Poezen zijn constant aan het verharen. Al zit er eenPoes Monnickendam 002 vacht van drie complete poezen op de bank, de poes blijft maar bezig met het afstoten van haren en het aanmaken van nieuwe haren. Terwijl wij jaloers kijken naar die luie kat in de vensterbank is hij hard aan het werk. Hij spint elke dag 500 meter haar. Dat is wat hij doet terwijl u denkt dat hij niets doet.

Hij moet ook wel zo hard werken. Want als je honderd maal zoveel haren hebt als de mens en je wilt niet kaal worden, dan is er permanent werk aan de winkel.

Wil je een poes in zijn ware gedaante zien? Dat gaat je niet lukken. Er is een ononderbroken stroom van haren in beweging: iedere verdwenen haar wordt direct vervangen door een andere haar. Alleen als je de poes in bad stopt krijg je een klein beetje van zijn ware gestalte te zien. Daar is poes niet blij mee…

(vrij naar Midas Dekkers: Poot en Poes, Atlas Contact, 2015)

 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Verharende poes”

  1. Het meest verstandige is het om je kleur kleding aan te passen aan de kleur van de kat. Dat scheelt de meeste ontharingsstress…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s