Vrijheid om te schelden?

Op elkaar schelden is niet hetzelfde als vrijheid van meningsuiting.

Bovendien is uit allerlei onderzoek duidelijk dat verbale agressie de drempel naar fysieke agressie verlaagt.

“Westerse columnisten en cabaretiers verwarren soms belediging met vrijheid van meningsuiting. Maar Erdogan verwart vrijheid van meningsuiting met belediging” (vrij naar ethicus Theo Boer). Zowel die scheldende ‘westerlingen’ als Recep Tayyip Erdoğan vallen in psychologisch opzicht behoorlijk door de mand.

In ieder geval krijgt columniste Ebru Umar ondertussen behoorlijk wat media-aandacht. Daar is ze nooit vies van geweest.

Onder de scheldende reacties vanuit een Turkse achtergrond valt op dat men het met de geschiedenis ook niet zo nauw neemt. Maide Tamer uit Amsterdam schrijft: “Deze hoer kan je zeker geen Turk noemen. Dit is een Armeense mot die Turkije probeert voorschut te zetten.” 

Het was zondag 101 jaar geleden dat tientallen Armeense intellectuelen gevangen werden genomen en gedood. Die moorden vormden de inleiding op wat later de Armeense genocide werd genoemd. Miljoenen Armeniërs sloegen op de vlucht, waarschijnlijk kwamen 1½ miljoen tot 2 miljoen mensen om.

Daar heeft deze schrijfster geen boodschap aan. Daar waar het Duitse volk diep door het stof is gegaan wat betreft de oorlogsmisdaden in de Tweede Wereldoorlog blijven zowel de Turkse overheid als het grootste deel van de bevolking van Turkije hun aandeel in de dood van miljoenen Armeniërs ontkennen. En iemand die jou niet bevalt noem je dus nog gewoon een Armeense mot.

Motten moeten verdelgd worden. En Armeniërs?

Een kwestie van (geen) beschaving….

 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s