Overijssel: Haaksbergen

Helaas kwam Haaksbergen vorig jaar op een slechte manier in het nieuws.

Dat is jammer, want op zich is het een aardige plaats, waar het goed toeven is. Er zijn weliswaar uitgebreide nieuwbouwwijken die qua saaiheid niet onder doen voor de nieuwbouwwijken in de rest van Nederland. Maar het centrum én de omgeving van Haaksbergen zijn zeker een bezoekje waard.

Haaksbergen CentrumDe gemeente Haaksbergen telt zo’n 25.000 inwoners benevens een aanzienlijk aantal poezen. Toch is de plaats niet zo bekend. Dat komt mogelijk omdat het zo dicht bij twee veel grotere plaatsen ligt: Hengelo en Enschede. Dan val je minder op. Daarnaast ligt de plaats wel erg op het randje van Nederland. Ook dat is een manier om niet op te vallen.

Rondom Haaksbergen zijn uitgestrekte natuurgebieden, zowel bos als heide. Op minder dan 10 km. afstand naar het zuiden en het oosten is de grens met Duitsland. Hier waren vroeger uitgebreide en desolate veengebieden die inmiddels begaanbaar zijn gemaakt voor mens en dier. Je kunt er van knooppunt naar knooppunt fietsen totdat het je zo ongeveer duizelt. Het grootste gevaar wordt gevormd door de teken en door de 65-plussers op elektrische fietsen.

Wil je een eindje stomen in Haaksbergen: dat kan ook. Er rijdt in het toeristenseizoen een aardig stoomtreintje heen en weer. Het station is bijzonder goed verbouwd en vormt een aanwinst voor de plaats.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s