Pasen in de Kapelkerk

Kapelkerk panorama met orgelVandaag was het feest in de kerk.

De monumentale Kapelkerk in het centrum van Alkmaar zat bijna helemaal vol.

kapelkerkdienstTwee uur lang duurde de dienst. Er was veel muziek door twee muziekgroepen, het orgel en de band. We zongen ontroerend mooie liederen. Soms uitbundig feestelijk, een andere keer ingetogen.

We lazen de boodschap van Pasen. Over zien en ‘slechts’ waarnemen (Johannes 20 vers 5), over zien en analyseren (Johannes 20 vers 7) en over zien en betekenis verlenen, inzien (Johannes 20 vers 8). Het lichaam van Jezus is niet gestolen, Hij is uit de dood opgestaan.

Maria is intens verdrietig. Ze was door Jezus uit de diepten van het bestaan gered. Ze wil Hem de laatste eer bewijzen, maar zelfs Zijn lichaam is verdwenen. Ze herkent Hem niet. Pas als Hij haar naam noemt herkent ze Hem. Bij je naam, persoonlijk, worden geroepen.

Dat was ook gebeurd met Thea. Ooit was ze als baby gedoopt. Na een lange weg was ze weer in aanraking gekomen met mensen van de kerk. De laatste tijd ging ze ook weer mee naar de kerk. Ze was bij haar naam geroepen en legde daarvan tijdens de dienst getuigenis af.

Kapelkerk panorama vanaf de kanselNa afloop van de kerkdienst was er een feestelijke Paasbrunch bij een lid van de kring waar we deel van uitmaken.

Zo vierden we in en met onze kerk het feest van Pasen.

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s