De trein halen

Sommige mensen doen net of hun leven er vanaf hangt. Ze móéten de trein halen. Daarbij is de paradox dat hoe vaker de treinen rijden, hoe meer haast mensen lijken te hebben.

Op station Amsterdam Sloterdijk komt een man met twee treden tegelijk de trap af. De eerste sluitfluit van de trein heeft dan al geklonken. Hij heeft van die chique herenschoenen met leren zolen. Die schijnen behoorlijk glad te zijn. En ziedaar, tijdens het nemen van de bocht gaat meneer helemaal onderuit. In zijn hand heeft hij een doos met gebak. De inhoud is nu een soort van zoete bakmix geworden. Maar de doos is gered: die belandt niet op het perron.

trein halenRazendsnel staat de man weer op en springt tussen de zich sluitende deuren de trein in. Tijdens de sprong valt zijn smartphone uit zijn jas. Door de snelheid zeilt die smartphone met een kloeke duik onder de trein. Helaas kan hij daardoor straks niet meer opbellen dat hij nét de trein heeft gehaald en op tijd thuis is. Of het gebak eetbaar is is ook nog maar de vraag. Misschien nog eetbaar in een puddingbakje met een lepeltje.

Je moet er wat voor over hebben om de trein te halen…

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.