Pietje Potlood (2)

Ooit heb ik een serie verhalen schreven over watertorens. Eén van mijn eerste herinneringen in Nederland was de markante watertoren van Leeuwarden. Helaas is die toren afgebroken. Maar kennelijk was die herinnering blijven ‘haken’.

Pietje Potlood bij Zegveld (1)Dit is zeker niet de mooiste watertoren van Nederland, maar wél een markant exemplaar. Hij heeft als bijnaam: Pietje Potlood. Hij staat aan de Meije, bij het dorp Zegveld. De dag begon al met een potloodventer aan de rand van het bos bij Heiloo, maar nu komen we ook nog Pietje Potlood tegen.

Je rijdt pal op deze toren af als je het fietspad vanuit Nieuwkoop naar de Meije rijdt. De toren is (mede) zo markant omdat hij zo nadrukkelijk in het landschap te zien is.

Polder bij ZegveldMeije en Zegveld liggen in een prachtig natuurgebied. Dit is nog echt het Groene Hart. We fietsen een eindje langs het riviertje de Meije. Bij de kruising richting Zegveld staan een kerk (op zaterdag gesloten) en een drukbezocht restaurant (op zaterdag open). Verder is hier een bijzondere vlinder waargenomen, maar niet door ons.

Even verderop zitten drie jonge meerkoeten hartstochtelijk op het nest te roepen om hun moeder. Ze Meerkoeten op nestmaken een lawaai van jewelste en dat lawaai zwelt nog verder aan als ik een foto wil nemen. Maar de moeder laat zich in geen veld of water zien. Hopelijk hebben we hier niet te maken met drie eenzame weeskinderen…

 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: