Bollenvelden

Bollenveld Langevliet Den HelderMorgen is het Koningsdag. Dus maar eens een oranje bollenveld…

Helaas scheen de zon niet, zaterdag. We waren op bezoek in Den Helder.

In de Kop van Noord-Holland bevindt zich het meest uitgebreide bollengebied van de wereld. De toeristen gaan vooral naar de Keukenhof, maar de écht uitgestrekte bollenvelden vind je rond Breezand (tussen Anna Paulowna en Den Helder). De foto maakte ik bij de Langevliet tussen Den Helder en Julianadorp.

Hyacinthenveld langs de Langevliet bij JulianadorpMaar het was niet alleen oranje wat er bloeide. Zo zijn er langs de Langevliet uitgebreide velden met hyacinten in allerlei variaties op het thema blauw.

En natuurlijk is er nog veel meer variatie aan kleur mogelijk. Alleen de zwarte tulp is nog steeds niet door een kweker gekweekt…

Hyacinthenveld vanuit de trein bij Anna PaulownaDe onderste foto nam ik ’s avonds vanuit de trein van een bollenveld (hyacinten) bij Breezand.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Bollenvelden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.