Elektrisch bedienbaar stropdassenrek

Het kan natuurlijk best een probleem zijn. Hoe vind je een passende stropdas bij de kleding die je vandaag aan gaat trekken? Ik kan me voorstellen dat je daar onrustig door slaapt. Zou je de volgende ochtend wel tot een passende oplossing kunnen komen? Je moet natuurlijk niet voor aap komen te staan met een stropdas die pak noch overhemd raakt.

Gelukkig zijn er uitvinders. Helaas loopt Nederland nog wat achter op het gebied van handige huishoudelijke uitvindingen. In de USA maken ze het zichzelf al jaren veel gemakkelijker. De bedoeling van alle uitvindingen daar is gebaseerd op een economisch principe: minimale inspanning voor maximaal resultaat. Ik snap dat wel, zeker in de zomers. Want dan kan het daar zo broeierig warm worden dat het zweet je bij de minste of geringste beweging over de rug gutst.

Had ik in de USA gewoond, dan was het dassenprobleem tot kleine proporties teruggebracht. Daar is de oplossing al ruim tien jaar in de handel. Bill Bryson schreef er al in 2004 over. Een draaiend stropdassenrek. Maar niet zomaar eentje, want daar zou je moe van kunnen worden. Het is een elektrisch bedienbaar stropdassenrek. Het is nog bijzonder luxe uitgevoerd ook. Het kan twee kanten uitdraaien, naar links en naar rechts. Daar hoef je niet veel voor te doen. Eén druk op de knop is voldoende. En omdat het in de meeste kasten nogal donker is hebben ze er meteen iets aan toegevoegd. LED-verlichting. Natuurlijk energiezuinig, want zo zitten de Amerikanen wel in elkaar. Zo ga je ook met de auto naar de winkel die op 200 meter afstand van je huis ligt. Dat is een verantwoorde keuze, want de auto’s zijn tegenwoordig energiezuinig.

Over dat dassenrek moet niet te lichtvaardig gedacht worden. Er passen zo’n 70 dassen in. En voor wie de broekriem aan wil halen kunnen er ook nog riemen aan gehangen worden. Voor mensen die niet zo handig zijn: de beschrijving vermeldt dat het geheel eenvoudig in alle kasten te bevestigen valt, met behulp van de bijgeleverde materialen. Ik hoop dat ze dan ook een bijpassende schroevendraaier leveren. Want als je toch naar zo’n gereedschap moet zoeken zou je bij voorbaat al moe worden. En dat was nu net niet de bedoeling van dit apparaat. Wat ik wel tegen vindt vallen is dat de benodigde batterijen niet mee worden geleverd. Dat had  voor die prijs toch ook wel gekund? Dat scheelt weer extra moeite. Gemak dient immers de westerse mens?

Gelukkig heb ik het rek nu ook in Nederland aangetroffen. In de aanbieding zelfs. Wat ik nog wél mis is een afstandsbediening. Zodat ik vanuit mijn comfortabele bed onder de elektrische deken alvast rustig een keuze kan maken.

Een probleem is nog dat ik nooit stropdassen draag. Maar ik zou er nu toch bijna aan beginnen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: