Volle maan

Maan boven de polderVrijdag dacht ik na een intensieve werkdag: ‘Ik kan me met de trein uit Amsterdam laten vervoeren, maar ik kan natuurlijk ook gewoon op de fiets stappen en naar huis fietsen. Tenminste, als mijn fiets niet gestolen is’.

Mijn fiets stond er nog en dus stapte ik op de fiets. Ik fietste over de Noorder IJ en Zeedijk en vervolgens door de eindeloze woonwijken van Zaandam.

In de polder bij Wormer kwam de maan op. Ik had slechts een klein fototoestel bij me en geen statief. De foto is niet helemaal scherp geworden. Maar hij geeft toch een mooi beeld van een oranje gekleurde en opvallend grote lichtgevende bol boven de horizon…

De maan begeleidde mij verder bij mijn tocht door de polders. Na drie uur fietsen had ik er ruim 50 km. op zitten en was ik weer thuis.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: