Nenidag

DSC01561Het is inmiddels traditie geworden.

Eén maal in de twee jaar wordt er een Emmens-Nenidag gehouden. Emmens is de achternaam van mijn moeder. Neni staat voor neven en nichten. Met een deel van die neven en nichten had ik sinds de jaren ’60 regelmatig contact dankzij logeerpartijen en soms zelfs wekelijkse correspondentie.

Zaterdag was het weer zover. Dit keer was de plaats van ontmoeting Hilversum. Daar gingen we o.a. op zoek naar de Gooise Matras. Tevens werd het prachtige raadhuis van Dudok aan een nader onderzoek onderworpen.

Alle aanwezigen vertelden iets over hun levenservaringen in de afgelopen twee jaar. Omdat de oudste neven en nichten inmiddels 60-plus zijn nadert ook de tijd dat ze zich moeten bezinnen op toekomstige bezigheden. Maar eigenlijk niemand wil stoppen met werken.

De Emmens-familie mag dan qua lengte gemiddeld aan de kleine kant zijn, ze houden allemaal wel van dóórgaan.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.