Oostvaardersplassen

OostvaardersplassenEén van de meest bijzondere natuurgebieden in Nederland zijn de Oostvaardersplassen. Zo moet Nederland er vroeger uit hebben gezien.

Vanuit de trein kun je dit gebied goed zien.

Toen ik hier ’s avonds langs treinde deed zich nóg een wonderlijk verschijnsel voor. Het regende, maar in het Noorden kleurde de lucht oranje.

Het was al vrij donker, bovendien spiegelde het glas, dus het is geen foto van superkwaliteit, hij geeft echter wel een indruk…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Oostvaardersplassen”

  1. Dit gebied is inderdaad prachtig te zien vanuit de trein; ik heb eens expres dit traject gereisd met zo’n nieuwe sprinter, met grote ramen en een deel van de stoelen iets hoger. Als je dan op zo’n hoge stoel zit, aan de goede kant, dan heb je een prachtig uitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.