Hochbrücke Rendsburg

Rendsburg brug over NordostseekanalHier is de Intercity van Flensburg onderweg naar de brug over het Nordostseekanal, dat van Brunsbüttel naar Kiel loopt.

Het kanaal doorsnijdt Sleeswijk-Holstein en is één van de drukst bevaren kanalen van de wereld. Zeeschepen hoeven dankzij dit kanaal niet meer om Jutland heen te varen, maar kunnen de reis met 325 km. bekorten.

In tegenstelling tot Nederland, waar de grote vaarwegen ondertunneld zijn, zijn er over dit kanaal destijds bruggen gebouwd. Ze zijn qua lengte en hoogte spectaculair. De Hochbrücke in Rendsburg (zie de foto) is bijna 3 km. lang en op het hoogste punt 68 meter hoog. De grootste zeeschepen kunnen dan ook zonder problemen onder deze brug door. Om de afdaling naar het station van Rendsburg geleidelijk te laten verlopen maakt de trein een enorme lus door de stad. Een tegenliggende trein zie je daardoor bijvoorbeeld Spoorbrug bij Burgeerst boven je en even later onder je rijden.

Onder de brug hangt één van de acht zweefveren van de wereld.

Op de tweede foto zie je het uitzicht vanuit de trein tussen Hamburg en Sylt. Daar gaat de trein bij Burg (20 km. oostelijk van Brunsbüttel) over het kanaal.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Hochbrücke Rendsburg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: