Hoe gaat het met Ringo?

Ring schuiltVoor de mensen die dit blog niet zo vaak volgen: Ringo is onze plaatselijke huiskater. Ongeveer drie maanden geleden kwam hij in ons huis wonen.

Ringo was zenuwachtig geworden van de kinderen die hem in zijn vorige huis belaagden. Zijn handelsmerk is zijn lange staart, waarmee hij in zijn oren kan kriebelen. Maar zo’n staart vormt ook een onderdeel waar gemakkelijk aan getrokken kan worden.

Ringo kan zelf (nog niet) typen, dus ik moet het voor hem invullen. Maar volgens ons heeft hij het hier geweldig naar zijn zin. De eerste dagen verbleef hij nog grotendeels onder de kast, de eerste weken sproeide hij nog tegen allerlei voorwerpen in huis (je moet als man natuurlijk wel je territorium uitzetten), maar inmiddels ziet Ringo dit huis als zijn eigen huis. De enige bedreiging die wekelijks langs komt is de stofzuiger. Dan probeert Ringo zichzelf weer even onzichtbaar te maken.

Op de foto schuilt Ringo onder de buitentafel voor een regenbui. Hij is dol op waterstralen en gieters, maar een regenbui is wat teveel van het goede. Dan gaat hij op zoek naar een afdakje. Op een smalle plank, met de beide poten op zijn lange staart, wacht hij tot het weer droog wordt of tot de deur open gaat.

 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.