Haakboom

Breiboom 001Wat is er hier niet in de haak?

Deze boom is wél in de haak.

Een aantal bomen in Hoorn is met brei-en haakwerk ingepakt uit protest tegen de geplande kap. Deze bomen zouden één dezer dagen gekapt moeten worden omdat in de gemeente Hoorn een peperduur plan op stapel staat voor een (deels) tunnelweg.

Om dat twee weken voor de verkiezingen te doen (met grote kans dat het plan voor deze weg geen meerderheid meer heeft in de gemeenteraad) is niet in de haak.

Bovendien is het plan voor een peperdure tunnelweg het gevolg van de megalomane tunnelvisie van de gemeente op de ontwikkeling van het verkeer rond de binnenstad.

Dus laat die bomen maar een tijdje netjes ingepakt staan.

Zie ook: http://petities.nl/petitie/stop-bomenkap-de-weel-in-hoorn

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Haakboom”

  1. Vorig jaar in Denemarken hebben we gebreide bomen gezien en gefotografeerd. Geen idee of dat vanuit de kunst was of vanuit protest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: