Verbouwing in beeld (2)

verbouwing in beeld 10Ook op zaterdag gaan de werkzaamheden gewoon door. Vanmorgen waren de aannemer en een compagnon én de electricien aan het werk om van alles uit en in elkaar te zetten.

We zitten inmiddels tien dagen zonder keuken. Maar dat kan ook veel langer. Bij een collega bleek de keuken opeens niet leverbaar. Ze hadden de oude keuken er al uit gesloopt. Het gevolg was dat ze drie maanden zonder keuken zat…

Gelukkig hebben wij allerlei netwerk bij de hand. Gisteren genoten we een uitstekend maal bij Restaurant van Dijk. Morgen genieten we de maaltijd bij Eethuis Muurling.

verbouwing in beeld 11Alle spullen die achter in het huis stonden moesten verhuizen naar de voorzijde. Het gevolg is dat er bijna geen zitruimte meer is. Maar ik zit ook niet veel beneden. Dat stof is niet gezond voor longen die normaal toch al aanzienlijk piepen.

De persoon die zo breedgeschouderd in de deuropening toezicht houdt op de werkzaamheden is Tineke. Ze is van alle markten thuis en weet precies hoe ze het allemaal hebben wil. Dat gaat mijn competenties verre te boven. Ik kom niet eens op het idee om iets te veranderen…

Zondag is het hier een rustdag. Geen aannemer, geen installateur, geen loodgieter, geen electricien, geen monteer. Maandag gaat het feest weer beginnen… Bovendien wordt dan ondergronds de vloer geïsoleerd.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Verbouwing in beeld (2)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: