Gevallen camera

Gevallen cameraIn de loop van de dag stak er een harde noordoostenwind op. Dat kwam goed uit. Ik wilde namelijk nog vanuit Friesland terugfietsen naar Alkmaar. De kortste route is via de Afsluitdijk.  

Inmiddels was het donker geworden. Bij het Monument  op de Afsluitdijk wilde ik een foto maken.

Het Monument werd geplaatst op de plek waar de Afsluitdijk ik 1932 gesloten werd. Dat is 8 km. uit de Noordhollandse kust en 22 km. uit de Friese kust. De Friezen werkten dus harder dan de Noordhollanders.

Ik zette de camera op de leuning van de voetbrug neer en op 2½ seconde. Door de harde wind woei de camera echter tijdens de opname van de leuning af. Gelukkig is Henkie voorzichtig met zijn camera: het polsbandje had hij om zijn pols gedaan. Daarom heet het ook een polsbandje.  

Monument AfsluitdijkDe tweede foto lukte beter. Links staat een geparkeerde vrachtauto. De meneer die staat te bukken in het licht van de koplampen is versteend. Hij is nog een keer gestolen, maar later hier toch weer neergezet.

Omdat het op het eiland Wieringen heftig begon te regenen besloot ik niet helemaal door de fietsen naar Alkmaar. In Anna Paulowna stapte ik op de trein.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: