Elbetorens Maassluis

Dit gebouw in Maassluis heet de Elbetoren. Maassluis hoogbouw 1 Maar eigenlijk zijn het drie torens. Dus heb ik er eigenhandig een ‘s’ aan toegevoegd.

Het gebouw is niet de hoogste woontoren van Maassluis. Dat is het kolossale wooncomplex Willem Barentsz. Maar qua architectuur vind ik de Elbetoren veruit het meest imponerende ontwerp.

De Elbetoren bestaat uit drie afzonderlijke torens die naar elkaar toebuigen en van elkaar af buigen. Eén van de effecten is dat het trappenhuis binnen daglicht krijgt.

De toren vormt één van de herkenningspunten van Maassluis aan de Nieuwe Waterweg. Vanaf dit punt heb je een uniek zicht op de schepen die 10 km. verderop de Nieuwe Waterweg binnen varen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Elbetorens Maassluis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.