MASHRO

Wat een opluchting!
Het komt in de beste families voor.

En niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren.
MASHRO.
Dat betekent: Mijn Arme Harde Schijf Raakt Overbelast.
Het komt o.a. naar voren bij het onthouden van pincodes en wachtwoorden.

De afgelopen week was ik twee uur aan werktijd kwijt vanwege het feit dat wachtwoorden niet meer klopten. Had ik nog maar zo’n gewone oude typmachine! Daar kon je achter gaan zitten en binnen 30 seconden rolden de eerste zinnen er al uit.

En laat het nu ook nog niet eens aan mezelf hebben gelegen! Bij de ene werkgever was een inlogcode veranderd, bij de andere werkgever was het systeem veranderd en synchroniseerde het wachtwoord niet meer. Dat was na een uur nóg niet in orde. Ik heb dus niet in kunnen loggen, niet kunnen lezen, geen rapportage kunnen schrijven.

Maar los van die technische problemen, het kost ook veel moeite om alle pincodes en wachtwoorden te onthouden.
“Zes of zeven codes onthouden, vergeet het maar!” zegt geheugendeskundige Jelle Jolles. “Eén of twee gaat nog wel, maar veel meer codes, dat gaat gewoon niet….” Dat heeft niet eens met de leeftijd te maken. Ook dertigers raken hun pinpas kwijt omdat ze drie keer het verkeerde nummer intoetsen….

Naast alle drukte kun je dat er gewoon niet meer bij hebben…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “MASHRO”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.