Ontmoeting op station Heiloo

Heiloo station 1Vanwege een defecte trein was het complete treinverkeer rond Alkmaar ontregeld.
Ik stond te wachten op een trein naar Hoorn. Maar het was niet bekend hoe laat die trein zou komen. Eerst moest de hulpbehoevende trein uit station Heiloo worden verwijderd.

Ik besloot een poging te wagen om via Amsterdam naar Hoorn te treinen. Als alles goed zou gaan zou ik met die omweg net zo laat in Hoorn kunnen zijn als wanneer ik zou wachten tot het treinverkeer weer op gang was gekomen.

Onderweg naar Heiloo ontdekte ik dat het treinverkeer inmiddels toch weer op gang was gekomen (dat hadden de omroepberichten niet gemeld).

Ik besloot dus maar om in Heiloo weer schielijk uit de trein te stappen en daar te wachten op een trein naar Hoorn. En nu de verrassing: die kwam niet. Althans: hij zou niet verder rijden dan Alkmaar. Dat schoot dus ook niet op.

Toen diende zich nog een nieuwe verrassing aan. Wie stapte er in Heiloo uit de trein? Mijn wettige huisgenote Tineke. Niet dat ze in Heiloo moest zijn, maar ze was (een half uur na mij) in de verkeerde trein gestapt (ze had een spoorwijziging niet opgemerkt)…

Toen werd het tóch nog gezellig!

Heiloo station 2

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Ontmoeting op station Heiloo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.