Sneeuwmorgen

Sneeuwstraat 1Vanmorgen toch nog sneeuw. Het zuiden had zijn portie gehad, de Waddenkust ook, maar nu waren wij aan de beurt. Maart roerde zijn staart.
Sneeuwpoes Poes roerde ook haar staart. Zieke mensen blijven bij voorkeur binnen, maar Poes heeft andere opvattingen. Ze wil steeds naar buiten. Dat komt door de onrust vanwege de blaasontsteking. Maar met die sneeuw is ze het absoluut niet eens. Ze wil geen witte poes worden, ze is gewoon nog altijd zwart.
Zaandijk West overweg
De trein reed keurig op tijd. De wegen onderweg naar Amsterdam waren echter aanzienlijk verstopt. Dit was weer waar niemand op gerekend had. NS gelukkig ook niet, want anders was er een aantal treinen geschrapt.

Amsterdam Lelylaan sneeuwOp station Amsterdam Lelylaan stapte ik over op de metro. Links zie je de Fyra op hoge snelheid het station passeren. De sneeuw werd meters ver omhoog en opzij verspreid.

SBT uitzichtOp mijn werk begon de zon alweer te schijnen. Behandelaars en patiënten hadden geen been gebroken vanwege de gladheid. Alle behandelingen konden dus gewoon door gaan. Twee uur later was alle sneeuw verdwenen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.