Breinig

Breinig 1In Breinig was ik nog nooit geweest.
En eerlijk gezegd kwam ik er ook helemaal toevallig. Niet dat ik in toeval geloof, maar toch was het op zijn minst perongeluk, waarom ik in Breinig aan belandde.

Het kan niet zo zijn dat ik hier per trein aan ben gekomen. Er staat in Breinig weliswaar een station en er lopen rails, maar een trein vindt men aldaar niet meer (sinds 1961). 

Wel wordt er nu weer gediscussieerd of er niet alsnog een trein zou moeten gaan rijden en dan het liefst helemaal naar Eupen in België. Dan zou je met één overstap van Breinig naar Brussel kunnen treinen. Dat red je tegenwoordig vanuit Nederland nauwelijks…

Op deze koude winterdag (windchill min tien) fietste ik over het Breinig 2tracé van de oude spoorlijn (ook perongeluk aangetroffen), toen ik een bordje zag: Historischer Ortskern. Dat was dus deze bijzondere dorpsstraat in het dorp Breinig. De huizen zijn zo’n 400 jaar oud en geleidelijk steeds groter gegroeid, maar allemaal met hetzelfde type ‘breuksteen’.

Breinig ligt op de flanken van de Eiffel in de regio Aken. Door de hoogte van 300 meter lag er hier tijdens mijn fietstocht sneeuw en in het lager gelegen Stolberg niet.

Het dorp telt 5800 inwoners en er wonen 572 poezen.

Breinig 3

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Breinig”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.