Rocky Mountains Express


Gisteren waren wij een dagje op bezoek bij zoon en schoondochter in Delft.
Aangezien zowel de eigen familie als het aangetrouwde deel een passie voor treinen heeft togen we ook naar het Omniversum.
Daar draait op dit moment een film over de bouw van de spoorlijn door het Canadese deel van de Rocky Mountains.
Het Omniversum staat (door de ronde projectie) garant voor indrukwekkende filmbeelden. In combinatie met dit ongelooflijk zware stuk spoorwegbouw door de grootse Canadese natuur leverde dat spectaculaire beelden op.

In 2002 en 2005 treinden transcontinentaal door de USA, inclusief het Amerikaanse deel van de Rocky Mountains (van Omaha naar San Francisco en van Portland naar Washington DC). Maar de Canadese lijn is nog indrukwekkender. Dat kwam op deze beelden in het Omniversum wel op heel bijzondere wijze tot uiting.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.