Theefabriek

We waren er al eerder geweest.
De Theefabriek in Houwerzijl.
Deze keer stonden we voor een dichte deur.
Geen wonder: we hadden er al bijna 100 km. fietsen op zitten en het was al na achten ’s avonds.

De theefabriek is een theemuseum én een café waar vooral thee wordt geschonken. Men zegt dat hier de meest uitgebreide theekaart van de wereld beschikbaar is. De vorige keer nam ik een bijzonder soort thee, mét slagroom. Dat laatste vond ik toch niet zo geslaagd.

Voor bijzondere gelegenheden kun je je in de toren luxeus met allerlei lekkers laten verwennen.

De Theefabriek is gevestigd in een voormalig kerkgebouw. Na een kerkscheuring in 1944 werd tot aan de Hoge Raad over het bezit van dit gebouw strijd gevoerd.

Inmiddels is er geen enkele kerk meer in Houwerzijl. Van de 530 kerkleden van ruim een halve eeuw geleden zijn maar weinigen meer over.

In 1975 sloot de Gereformeerde Kerk haar deuren en sinds 1990 worden er ook in dit monumentale kerkgebouw geen diensten meer gehouden.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.