Een toren in je tuin


Hier stonden ooit een kerk én een toren.
Maar de kerk werd in 1802 afgebroken, naar men zegt om te voorkomen dat de doopsgezinden er zouden gaan kerken.
De toren bleef staan, maar stortte in 1870 in. Men besloot toen om van de kloostermoppen (stenen) een nieuwe toren te bouwen.
De toren stond daarna ook weer op instorten, werd eigendom van het Groninger landschap, maar is nu eigendom van de gemeente Bedum.
Het huis ernaast staat scherp geprijsd te koop (maar nog wel voor bijna 600.000 euro, dus de meeste Nederlanders kunnen het niet betalen).
Je hebt dan een mooi huis op het Groningse platteland met een toren in je tuin. Die toren hoef je niet te onderhouden. En je hoeft thuis geen klok op te hangen, je kijkt gewoon op de torenklok.
En dat allemaal op nog geen 2 km. van Bedum in het plaatsje Westerdijkshorn.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.