Bollenvelden bij Breezand


Vanaf zaterdag 28 april worden in Breezand en Anna Paulowna weer de jaarlijkse bloemendagen gehouden.

Hier ligt het grootste areaal aan bollenvelden van de hele wereld. En in tegenstelling tot de Keukenhof: het is nog gratis ook!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken gaat het tijdens de bloemendagen niet om tulpen (al staan de tulpenvelden wel in bloei), maar vooral om de bloemen-mozaïeken die worden gemaakt van hyacinthen.

Maar op deze foto zie je tulpen in bloei. Je kunt de bloeiende tulpen ook verwerken, dan ziet het er uit zoals op de tweede foto.

En tenslotte kun je de bollenvelden ook vanuit de trein bekijken. Het is nog wat magertjes bij Den Helder, maar ook hier zijn de kleuren in aantocht! Zie: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gwk9RfkV_PM

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.