Been met schroeven

Gisteren bezocht ik in het ziekenhuis van Brühl.
Vandaag was ik in het ziekenhuis van Alkmaar.
Eerst moest ik op de foto. Mijn haar netjes gedaan, mijn broek uit getrokken en toen werd ik op de gevoelige plaat vastgelegd.

Na ruim een uur wachten kon ik bij de orthopeed naar binnen. Het bot is na de aanvankelijke startproblemen goed aangegroeid. Maar door het ijzer in mijn been ontstaan er nieuwe problemen en daardoor ook pijnklachten. Door het lopen schuurt het harde ijzer van de schroeven met name in mijn enkel het bot uit. Dus daar moet nú weer aan geknutseld worden.

De dokter overwoog om alle ijzer er uit te halen, maar door de constructie is dat een zware operatie waarbij je je af kunt vragen of de voordelen dan nog wel tegen de nadelen opwegen. Vandaar dat het eerste voorstel is dat de schroeven uit mijn enkel verwijderd gaan worden. Er staat dus weer een ziekenhuisopname in de planning.

Maar toen deed zich nog een nieuwe complicatie voor. In Duitsland worden andere schroeven gebruikt dan in Nederland. Daardoor hebben Duitse chirurgen ook andere schroevendraaiers dan Nederlandse dokters. Dus eerst moet er nu onderzocht worden met welke schroevendraaier met enkel bewerkt gaat worden.

Daarom kan ik niet naar de verjaardag van Hare Majesteit, ik moet mij die ochtend weer bij het ziekenhuis melden voor een nader onderzoek…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Been met schroeven”

  1. In dat andere bot zie ik toch ook een breuk??????
    Nou, je bent er mooi klaar mee.
    (Op de dag van hare majesteit ben ik ook in dat ziekenhuis, ik ben daar dan wel ‘aan het werk’ . Rond 13:15 dus als je iets kwijt wilt:) ?)

  2. Europese samenwerking op dit gebied, Europese regelgeving, zou dat niet wat zijn? 😉
    Misschien meer nodig dan sommige andere Europese regelgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.