U gaat direct naar de gevangenis…

Dinsdag moet ik mij melden bij het Amtsgericht Euskirchen. Vanwege de reis ben ik daar twee dagen zoet mee. Dát is nog eens efficiënt je vakantiedagen inzetten!

In Euskirchen (Eiffel) wordt een zitting gehouden in het kader van een rechtszaak die een Herr Autofahrer tegen een domme Nederlandse Fahrradfahrer heeft aangespannen.

Toen de Nederlandse fietser op het plaatselijke asfalt in Euskirchen lag was het eerste wat de Herr Autofahrer zei: “U had moeten oversteken!” Die domme Nederlandse fietser reed aan de verkeerde kant van de weg. Daarna wilde de Herr Autofahrer de Nederlandse fietser van het asfalt ophijsen. Dat ging echter niet, want de voet van de Nederlandse fietser zat omgekeerd aan zijn been.

Toen de Nederlandse fietser (volgens de politieberichten: schwerverletzt) in het Krankenhaus lag kwam de eerste rekening al binnen. Betalen graag! De tweede rekening kwam er snel achteraan met het dreigement dat er anders andere zwaardere maatregelen genomen zouden worden.

Nu is het bijna een jaar verder. De Herr Autofahrer wil geld zien. De domme Nederlandse Fahrradfahrer gaat hier niet zomaar mee akkoord. Hij beweert dat de Herr Autofahrer niet gestopt is voor de stopstreep. Ook in Duitsland betekent een stopbord dat je moet stoppen.

De Herr Autofahrer beweert dat hij wél gestopt is en dat zijn motor zelfs is afgeslagen. De vraag van de domme Nederlandse Fahrradfahrer is dan wel hoe het kan dat zijn Fahrrad en zijn been zó hardhandig in de prak zijn gereden als de auto stil stond.

Daar gaat de rechtszaak over. Als de rechter ook oordeelt dat de Nederlandse Fahrradfahrer helemaal in de fout zit kan de beheerder van dit weblog misschien wel een potje GanzenMonopoly spelen: hij gaat direct naar de gevangenis en ontvangt géén 200 euro…Dan verschijnt er later deze week ook geen blogje meer… 

De gevangenis van Euskirchen was onlangs trouwens nog in het nieuws. Er was een gevangene ontsnapt die vervolgens naar de gevangenis opbelde of ze de spullen die nog in zijn cel lagen thuis konden bezorgen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “U gaat direct naar de gevangenis…”

  1. Heel veel succes en sterkte Henk! Naar dat de al niet leuke situatie/periode ook nog eens moet leiden tot een rechtszaak. Heel veel sterkte.

  2. Niet leuk, maar ik moet wel even grinniken om je formulering (en om die ontsnapte boef). Eens kijken hoe het Duitse rechtssysteem werkt. Wanneer krijg je uitspraak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: