Dubbel werk


Vanmiddag had ik een aantal besprekingen met zicht op het IJsselmeer.

Voordat ik naar huis zou gaan wilde ik in ieder geval de aantekeningen van één van die besprekingen in het computersysteem van mijn werk verwerken.

Dat kostte me ongeveer een uur, want het ging om veel informatie die nog netjes moest worden geordend.

Helaas: toen ik de informatie wilde opslaan werd het scherm opeens helemaal wit. Wat ik ook deed, de beschreven informatie kon ik niet meer terug halen.

Diep zuchten, doorgaan met ademhalen en opnieuw beginnen. Want nu zat het nog vers in mijn hoofd. Pas over ruim een week zou ik opnieuw deze klus kunnen klaren. Tineke heb ik maar even opgebeld dat ik me moet excuseren voor de vertraagde binnenkomst aan tafel.

Over de tweede versie deed ik een half uur, maar ik moet wel zeggen dat die tweede versie wat korter en slordiger is. Maar het kon nog door de beugel.

Overigens was dit de tweede keer vandaag dat ik informatie kwijt raakte in dit systeem. Ik heb de tien werkuren vol gemaakt, maar het was niet allemaal even effectief…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.