Nietsnut?

De afgelopen week was best druk.
Ik was regelmatig het klokje rond afwezig. Om half acht ’s morgens de deur uit, om half acht ’s avonds weer thuis.
Twee keer ook nog ’s avonds een vergadering.

Maar zaterdag was het weekend. Rustig opgestart met een zieke wettige huisgenote. Wat huiselijke rommel geruimd. De kattenbak verschoond.  Dat is trouwens een hele klus sinds we een krant hebben op tabloid-formaat… Boodschappen gedaan. Drie korte stukjes (uit mijn hoofd) geschreven voor mijn werk.  Telefoontjes gepleegd.

Vervolgens wilde ik ook nog wat rapportage schrijven voor mijn werk. En ziedaar: ik bleek te zijn vergeten om het schrijfblok met aantekeningen in mijn tas te doen.

Het voelde eerst alsof ik nu een nietsnut was. Maar uiteindelijk vind ik toch dat ik het afgelopen weekend best een aantal nuttige dingen heb gedaan. Het leven bestaat niet alleen uit werken en slapen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.