Friese theelepeltjes

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Friezen gemiddeld 0,82 theelepeltjes per persoon per dag méér in de koffie & de thee doen dan de inwoners van Noord-Holland.

De conclusie van dat onderzoek is dat de Friezen meer zoetekouwen zijn dan de Noordhollanders.
Als Fries in Noord-Holland waag ik die uitkomst te betwijfelen. Want Friezen hebben geen slechtere gebitten dan Noordhollanders.

Een andere conclusie kan zijn dat de Friezen meer koffie en thee drinken dan de Noordhollanders. Dat zou kunnen omdat de Friezen in ieder geval drie van de beste koffiebranders van Nederland binnen hun grenzen hebben.

Het kan ook zo zijn dat de Friezen gewoon vaker naar de tandarts gaan of beter poetsen dan de Noordhollanders, en dat dat de gevolgen van het zoete gedrag compenseert.

Maar de meest aannemelijke verklaring die ik ergens las is de volgende: de Friese theelepeltjes zijn gewoon kleiner….

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Friese theelepeltjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: