Ongelukskruising in Euskirchen

Op 20 februari werd ik in Euskirchen (Eiffel) hardhandig van mijn sokken en mijn fiets gereden. Het gevolg was twee maanden rolstoel, vier maanden niet lopen en na bijna een jaar nog steeds behoorlijk wat pijn.

Op 24 januari van dit jaar moet ik mij in Euskirchen voor de rechter verantwoorden vanwege het total loss fietsen van een auto. De automobilist heeft mij namelijk juridisch op het matje geroepen. De auto was eerst een Hyundai, maar nu staat in de stukken dat het een Mercedes was. Toch knap dat mijn Gazelle een heel gat in de zijkant van een Mercedes heeft geslagen.

Zeer op mijn hoede fietste ik vandaag vanuit station Euskirchen naar de beruchte kruising. In iedere auto zag ik een potentiële aanslag op mijn welzijn.

Toen ik de kruising heelhuids gepasseerd was reed ik met filmcamera (mijn fototoestel) weer terug om nog eens te bekijken wat er allemaal mis was gegaan. En nog steeds vind ik de bewegwijzering voor fietsers zeer onduidelijk.

Wat wél heel duidelijk is, is de dikke stopstreep voor automobilisten, geflankeerd door twee duidelijke stopborden. De automobilist beweert dat hij daar ook gestopt is en dat zijn motor zelfs af sloeg. Het is natuurlijk wel een bijzonder gegeven dat er dan toch zo’n harde botsing is geweest dat mijn trapper in mijn spaken zat en dat hij een enorm gat in zijn carrosserie had (nou ja, hij niet, zijn auto). Daar mag de rechter zich over buigen.

Maar nu het meest bizarre van vandaag. Uitgerekend op deze kruising hoorde ik een harde sis en pssssjt! daar liep mijn band oorverdovend hard leeg. Een groot stuk glas was dwars door de onplatbare band gedrongen. Was dat een stuk glas van zijn kapotte koplamp?

Dit is voor mij toch wel een erg bizarre kruising aan het worden!

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Ongelukskruising in Euskirchen”

 1. Oh dat je bent teruggegaan naar die onheilskruising…………..
  Ik kan het me ook goed voorstellen.
  Krijg je ondersteuning mee, want het lijkt me emotioneel ook heel zwaar Henk.
  Heb je enig idee hoe je kansen liggen??????????
  Heel veel sterkte de 24e.

 2. Dapper dat je er weer heen bent geweest en het lijkt me goed ter voorbereiding op as 24 januari. Heel veel sterkte met de afwikkeling van dit alles.
  Jans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: