Brilweg


Volgens Bill Bryson is de grootste loopafstand die Amerikanen afleggen de dagelijkse zoektocht naar de afstandsbediening van de televisie.

Tineke wandelt vele kilometers buitenshuis. Ze verslijt meer schoenzolen dan fietsbanden. Maar binnenshuis zou wel eens de grootste afstand die ze aflegt kunnen zijn: de dagelijkse zoektocht naar de leesbril.
Ze heeft er een stuk of vijf. Maar het lijkt er op dat meer leesbrillen ook leiden tot meer zoektochten.

Ik heb als zestig-plusser nog geen loerprothese. Maar volgens de logopediste van mijn werk ben ik wel aan een gehoorapparaat toe. Ik betwijfel dat. De mensen praten gewoon te vlug. Dat kan ik niet meer volgen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Brilweg”

  1. Ik draag mijn loerprothese gewoonlijk aan een touwtje om mijn nek, dan hoef ik hem nooit ver te zoeken. Maar goed toevallig vanmorgen brak ie bij het scharniertje af en dan heb je zomaar weinig meer aan het touwtje en aan de bril!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: